’t Veld
Inwoners zijn over het algemeen tevreden. Niet over de kwaliteit van het openbaar groen. Onderhoud is nog steeds onvoldoende. Ook loslopende honden en hondenpoep zorgen voor ergernis. Jongeren geven aan dat er weinig activiteiten voor hen zijn. Mensen vragen zich af of de supermarkt er over 5 jaar nog is. Informatie vanuit gemeente moet beter beschikbaar zijn. Niet alleen digitaal maar ook op papier. Terugkeer van gemeentenieuws in het huis-aan-huisblad. Er wordt te hard gereden in het dorp. Een zebra bij de Superrr, om vooral bejaarden veilig te laten oversteken werd ook genoemd.

ladaontour_veld5519389
Middenmeer
Niet alleen veel klachten over onderhoud van het openbaar groen, maar ook over het onderhoud van de wegen in en om Middenmeer. Ook klagen inwoners, dat er bij en rond de haven bankjes en prullenbakken zijn verdwenen. Jongeren mopperen dat zij door de havenmeester bij de haven weggestuurd worden. Het is een fijne chillplek. Nu zitten ze onder de Alkmaarse brug. Het winkelbestand staat ook onder druk. In de caravan een gesprek met Jef Kerckhoffs over het monument Gat in de dijk bij het Dijkgatsbos gehad. Hij  maakt zich zorgen over de staat van onderhoud.