Een gat in de weg, zwerfvuil of een verkeersbord stuk in Hollands Kroon? Met de nieuwe app genaamd ‘Fixi’ kunt u dit heel makkelijk melden.

Gewoon door een foto te nemen met uw smartphone en dit direct door te sturen. De app op uw telefoon stuurt deze melding dan rechtstreeks naar de buitendienst, die met de melding aan de slag gaat. Bovendien kunt u via de app altijd de status van de melding inzien. Binnen 5 dagen krijgt iedere geregistreerde Fixi gebruiker een reactie. Download de FIXI-app in de App Store of Google Play Store.

De voordelen van de app Met de Fixi app kun je overal en altijd op je smartphone een melding maken. Door deze meldingen te sturen naar de gemeente kan het Meldingenteam Openbare Ruimte, afgekort MOR, het probleem snel verhelpen. Zo blijft uw straat of buurt netjes. Door u slechts eenmalig te registreren met uw Facebookaccount of e-mailadres, wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van uw melding. En heeft u daarnaast direct contact met de medewerker die de melding oppakt. Anoniem melden kan ook, maar dan kan de MOR-medewerker u niet bereiken voor een vraag of mededeling.

De Fixi app Fixi is ontwikkeld door fa. Decos is samenwerking met de gemeente Hollands Kroon. Wij zijn dan ook de eerste in Nederland die het meldingssysteem in gebruik hebben genomen. Inmiddels zijn er na ons nog vijf gemeentes begonnen met Fixi. Naast meldingen via de app, kunt u ook meldingen doen via de website. Dit gaat via hetzelfde programma. De app die draait op iOS en Androïd, oogt fris en heeft niet zo’n formeel karakter, waardoor deze prettig is om te gebruiken.