Binnenkort staat Hollands Kroon weer wat duidelijker op de kaart. De gevolgen van onrust en geweld in de wereld staan nu letterlijk op onze stoep. Vluchtelingen zoeken een veilig heenkomen. Geen ontkomen aan. Niet de vraag of we dit leuk vinden, de vraag is aan de orde hoe daar zo goed mogelijk mee om te gaan. ”Schaffen wir das?”

Het LADA programma is enkele jaren geleden opgesteld. De grote vluchtelingenstroom was niet voorzien. Politieke partijen en burgers zullen vanuit plichtsbesef en gevoel voor beschaving het probleem moeten oplossen. Lokaal speelt het inpassingsprobleem, elders de mondiale aanpak.

Burgers en bestuur zullen in samenspraak en naar vermogen voor draagvlak moeten zorgen, en, belangrijk: dat moeten volhouden zolang dat nodig is. Dat vraagt om solidariteit tussen burger – bestuur en vluchtelingen. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Klik hier en lees verder – Vluchtelingenopvang in Hollands Kroon RR