Hollands Kroon verleent de aanbesteding voor de zorginkoop niet aan G4S Zorg en Welzijn. De reden is dat de gemeente en G4S Zorg en Welzijn binnen de gestelde termijn geen overeenstemming met elkaar hebben bereikt. LADA heeft het bedrijf G4S onderzocht, bekeken en afgewogen. Het moederbedrijf G4S is een internationaal opererend beveiligingsbedrijf dat wereldwijd in opspraak is geraakt wegens schendingen van mensenrechten. LADA vindt het maatschappelijk niet verantwoord om met een dergelijke bedrijf zaken te doen. Dit kan niet de keuze zijn voor onze inwoners.

Wat betekent dit voor continuïteit van zorg? Cliënten kunnen voorlopig gewoon gebruik blijven maken van hun huidige zorgaanbieders. Huidige indicaties lopen door, tenzij er vanwege de overgang in 2015 nog een herindicatie gepland staat. Er verandert op dit moment dus niets.