LADAluistert (2)Zaterdag is LADA in de winkel centra van Niedorp en Wieringerwerf in gesprek gegaan met de burger. Daarbij stonden twee vragen centraal: hoe gaan we met de vluchtelingenproblematiek om en wat moet er met de zwembaden gebeuren?

Er is een grote bereidheid om voor een goede opvang te zorgen waarbij het vestigen van een asielzoekerscentrum in Hollands Kroon mogelijk is. Wel kwam regelmatig naar voren dat het niet te massaal moet zijn. Het moet in verhouding zijn wat Hollands Kroon aan kan. Zowel in Niedorp als in Wieringerwerf waren nauwelijks negatieve reacties te horen. Slechts een enkeling moest er niets van hebben. Regelmatig werd verwoord dat mensen niet eindeloos in een uitzichtloze situatie in de opvang moeten blijven. Men moet opgenomen worden in de maatschappij om problemen te voorkomen.

Over de zwembaden heel verschillende reacties variërend van niets sluiten tot het zal wel nodig zijn.

Als het financieel niet meer uit kan om een bad open te houden, zal sluiten nodig zijn. Maar niet het bad bij mij in de buurt, was een veel gehoorde reactie. Het voorstel om een wedstrijdbad in Breezand of Anna Paulowna te bouwen roept weerstand op. Regelmatig werd gehoord: alles gaat naar Anna Paulowna en wij krijgen niets. Zorgen zijn er wel over het leren zwemmen. “Als een bad te ver weg komt, ga ik er niet meer heen.”

In Wieringerwerf kwamen de ergernissen over het groenonderhoud ook weer aan de orde.

De volgende LADA on tour is zaterdag 31 oktober. Dan worden Hippolytushoef en Anna Paulowna bezocht waar dezelfde vragen gesteld zullen worden. U kunt dan ook met wethouder Frits Westerkamp spreken. Hij houdt spreekuur in de LADA-caravan.