16 september jl. zijn fractie en bestuur op werkbezoek geweest op Agriport
Klik hier voor de foto’s

Vandaag met fractie en bestuur van LADA op werkbezoek naar Agriport in Middenmeer geweest. Wij werden door commercieel directeur Jack Kranenburg in de kantoorruimte van Agriport A7 BV in Meddenmeer ontvangen. Daar werd uitleg gegeven over de ontstaansgeschiedenis en de huidige stand van zaken. Mooi om te horen hoe duurzaam en complementair het bedrijventerrein en de kassenteelt zijn. Terecht een uniek gebied in Nederland.

Hierna werd een bezoek aan Agro Care op Agriport gebracht. Agro Care met de slogan no limits, no nonsense is de grootste tomatenteler van Europa. Het bedrijf is in 1997 door de studievrienden Philip van Antwerpen en Kees van Veen opgericht. Er is begonnen met 8 ha kas in Rilland. Zij werden voor gek verklaard. In 2007 werd 70 ha grond in Agriport aangekocht. Twee maanden geleden is kas 6 met 9,5 ha gereed gekomen. Het bedrijf heeft nu een teeltoppervlakte van 57 ha in Agriport en 24 ha in Rilland. Het hoofdkantoor is in Maasdijk gevestigd. Op Agriport wordt op dit moment 800.000 kilo tomaten per ha per jaar geteeld. Dit is gewoon niet te bevatten. Het bedrijf is zeer duurzaam bezig. De bestuiving van de tomaten vindt door hommels plaats. Het transport van de tomaten uit de kassen naar de verpakkingsafdeling gebeurt volautomatisch met onbemand transport. In de kassen zijn de meeste medewerkers Midden- en Oost-Europeanen. Het bedrijf blijft innoveren en is het modernste bedrijf op het gebied van de tomatenteelt. Een bedrijf waar wij in Hollands Kroon trots op mogen zijn.