bak_1

Een bak ellende…
De afgelopen periode reed er nog tot in de avond een autootje langzaam over Westerklief.
Stoppen, achteruit, vooruit… Bijna zou je in staat zijn de politie te bellen, inbrekers? Dichterbij bleek het een auto van de HVC te zijn.
Deze meneer was druk bezig met plakken. Soms op nog natte bakken werden de stickers geplakt. Deadline is deadline.
Door middel van deze stickers mogen alleen nog de gelabelde grijze bakken geleegd worden. ‘Zwarte’ legingen zijn niet toegestaan, het lijkt wel bijna Sinterklaas. Wat is er toch mis met zwart? In het oosten van het land kennen we de (vroeger illegale) ‘zwarte cross’. Nu is het een groots festijn.
Toch gaat het plakken niet altijd goed. Mensen met een tweede bak worden soms heen en weer geslingerd tussen gemeentehuis en de telefonisten van de HVC. Ze spelen elkaar de Zwarte Piet toe. Wie lost deze problemen op? Lada probeert te helpen, maar met alle goede wil lijkt het niet altijd te lukken. Vooruitgang(?) komt moeizaam.
Nu hopen dat er een oplossing komt voor de ‘zwarte’ bakken waar nog geen sticker op zit. Labelen is het devies, het lijkt onderwijsland wel.