Op uitnodiging van Marinus Hovius en Henk-Jan Wittink heeft LADA wethouder Frits Westerkamp donderdag Wieringen per fiets verkend. Hij keek zijn ogen uit.

__0_frits_1Om tien uur had Jeff Borst de koffie klaar. Frits keek zijn ogen uit in de nieuwe slijterij naast het café. Dit was het startpunt voor de tocht van ruim dertig kilometer op de fiets.

Op de haven troffen de mannen Nico Helsloot. Nico heeft deze week een groot stuk hout opgevist vermoedelijk afkomstig van een VOC schip (?). Het is hoogstwaarschijnlijk een deel van de kiel. Het is geschonken aan het VIC. Dick Burghout was hier ook en nodigde Frits spontaan uit voor een bezoek aan het Viking Informatie Centrum. De wethouder kreeg een kleine rondleiding.

__0fr4Frits was bijzonder verrast van al het moois wat Wieringen te bieden heeft. De tocht ging eerst richting Westerland. Het glooiende landschap viel op. Henk-Jan en Marinus hadden dan ook alle klimmetjes in het parcours opgenomen. Er werd diverse keren gestopt en uitleg gegeven. Na afloop was Frits dan ook overtuigd van het recreatieve, toeristische karakter van het eiland. Het mooie groene landschap met de vele door hagen omzoomde wegen heeft hij op een informele doorkruist.