Onlangs is de raadszaal in Anna Paulowna voorzien van een nieuw audio –video  systeem. Ook is er nu meer ruimte voor publiek. Elke spreker heeft een microfoon die, bij activering, ook een van de camera’s bediend,  zodat de betreffende persoon duidelijk te horen en te zien is, niet alleen via de ter plekke aanwezige beamer met groot scherm, maar ook bij u thuis en overal ter wereld via uw PC, tablet of zelfs smartphone met WiFi. Het waarnemen van de mimiek en lichaamstaal van de sprekers heeft een duidelijke toegevoegde waarde. Zij dienen zich hiervan bewust te zijn.

Het kost wat ( € 150.000,- ) maar dan heb je ook wat zullen we maar denken. Ook komt er voor de omroep nog een snelle internet verbinding, waardoor voor, na en tijdens de vergadering (b.v. schorsing) commentaar kan worden gegeven. Ook wordt het dan mogelijk de vergadering via het omroepkanaal op de TV te volgen. Ook reeds gehouden raadsvergaderingen zijn met dit systeem terug te zien. Al met al een prima openbaarheid van bestuur. Gewerkt wordt aan een directe link naar de bewuste vergadering op de website van HK.

De vergadering van a.s. donderdag is te volgen met deze link:

http://player.companywebcast.com/gemeentehollandskroon/20121122_1/nl/Player

De raadsvergadering van 30 oct. j.l is hier terug te zien;

http://player.companywebcast.com/gemeentehollandskroon/20121030_1/nl/Player

het lukt ook met de volgende methode;

ga naar www.hollandskroon.nl   klik op  bestuur en organisatie , vervolgens op vergaderschema, klik daarna op de betreffende vergadering in de agenda  en als laatste op een van de zwarte icoontjes.